17.12.2023, ob 17.00

Prešernovo gledališče Kranj

Cena vstopnice: 5€ (Vstopnice je mogoče kupiti na spletni strani Prešernovega gledališča in na prodajnih mestih Olaii – Trafike 3DVA in bencinski servisi OMV. Rezervacija vstopnic preko telefona ni možna.)

Plesna predstava RAZBRSKAVANJA

Smo v svetu algoritmov, ki naj bi služili kot orodja za olajšanje opravil in digitalno povezovanje.

Toda, ali smo resnično gospodarji teh orodji ali postajamo zgolj njihovi sužnji?

Vsak klik na spletu, vsaka objava na družbenih omrežjih je v resnici le še ena sled, ki jo puščamo za sabo v brezdušnem digitalnem prostoru.

Nabiralci podatkov smo postali ujetniki informacijskih oblakov, ki obljubljajo povezanost, a nas v resnici potiskajo v osamljenost. Nemoralno izpostavljenost naših najintimnejših trenutkov v zameno za trenutni digitalni ugled pušča trajne in pogosto uničujoče posledice.

Digitalne zasvojenosti se ne da preprosto izbrisati s tipko »DELETE«. Smo postali sužnji lastnih naprav, zaslonov in obljub neomejenih možnosti?

ZATO PREDLAGAM,

da prebudimo primarno radovednost, raziskujmo notranja odkritja ter se sprehodimo po oblakih domišljijskega sveta, ki nam ponuja različne odtenke lastnih algoritmov.

 

Plesalke in plesalci:

DROBIŽKI: Lena Bizovičar, Neca Blažuna, Iza Dagarin, Tara kruševec Hafner, Gaja Kosi, Neca Ogrin, Živa Podlipnik, Vita Martinjak, Veronika Manca Šumrada

ŽUŽE: Ajda Zaletel, Ažbe Vučer, Jakob Štular, Jaša Bratuš, Mila Košir Hafner, Živa Bizovičar, Zoja Luna Bizjak

PEGE: Ajda Isa Bučevec, Gita Gizdavčić, Luna Govekar, Jon Hribar Janša, Pika Hribar Janša, Edita Naglič, Zala Savnik, Neža Štular

ZVIJAV: Zarja Broder, Tara Dimitrijević, Mina Lenardič, Pina Savnik, Ana Štular

QARS:  Lucija Čermelj, Jernej Šmid, Eva Pirnat, Zarja Tepina,

Ideja in koncept: Saša Lončar

Koreografija: Ana Romih in Saša Lončar

Avtorska glasba: Tomaž Štular

Kostumografija: Tina Pavlin

Video: Beno Novak

Fotografija: Matija Lukić

Produkcija: KD Qulenium

Foto: Sunčan Stone